Din barn och familjeblogg

Allmänt

Roliga aktiviteter i december

Ibland kan december kännas lite trist. Det är kallt och ruggigt men framför allt så är det mörkt. I vissa delar av landet har man så gott som inget dagsljus alls, vilket kan tära på krafterna och humöret. Samtidigt så ser många fram emot jul och att kunna umgås med familj och vänner. Allt detta händer i december, som också är månaden för alla julbord.

178-4-dags-för-julDet kan vara riktigt kul att gå ut och äta julbord tillsammans med jobbet. Att slappna av och ha det trevligt tillsammans bidrar till en god stämning på jobbet. Man får se nya sidor av sina arbetskamrater, något som kan ändra ens syn på varandra. För många arbetsgivare är det också ett sätt att visa sin uppskattning av det arbete alla har lagt ner under det gångna året, ett tillfälle att ge tillbaka något till de anställda.

Flera fördelar med julbord

Samtidigt så är det ett alldeles utmärkt sätt att kunna handskas med en mörk vintermånad. En del väljer att ta en lunch tillsammans, kanske i närheten av jobbet. Andra föredrar att ta julbordet efter jobbet, på kvällen. Då kan man riktigt festa till och ha det roligt, för att sedan ta en taxi direkt hem.

Eftersom julbord är så vanliga måste man ofta boka i förväg för att verkligen få den lokal man önskar. Äta julbord i Stockholm (Gamla stan) hos Mister French med företaget är ganska populärt. Maten är god och stämningen hamnar snabbt på topp. God mat och dryck är grunden för en lyckad fest, och det kan man få här. Det är ingen som tänker på snömodd och mörker när man sitter inne på en trevlig restaurang.

Alla har behov av lite kul någon gång ibland och när december kommer har man nästan hunnit glömma vad man gjorde under sommarsemestern. Det är verkligen dags att ladda batterierna igen, och ett gott julbord kan vara precis vad man behöver. Många traditionella julbord består av en buffet. Sill, köttbullar och annan julmat finns alltid där, men menyerna har börjat förändras något de senaste åren. Man inkluderar nu ofta vegetariska eller veganska valmöjligheter, likaså glutenfria och laktosfria alternativ. Allt detta kan man naturligtvis fråga om innan man bokar, men det är inte ovanligt att de redan är med i menyn.

Var ska man ha sitt julbord?

Ibland väljer man ett ställe för maten, medan atmosfären är viktigast för andra. Mister French är en mysig restaurang i Stockholm där man kombinerat de två. Ett julbord här kommer helt klart att vara en stor succe’. Vissa företag går tillbaka till samma ställe år efter år, man har ett bra förhållande till personalen och kanske också lyckas förhandla om lite rabatt. Andra provar på något nytt varje år, ibland med olika etniska specialiteter. Även om julbord är något helsvenskt så kan det vara ett roligt tillfälle att låta smaklökarna få jobba lite extra.

Vill man verkligen slå på stort för sina anställda kan man boka in julbordet på ett hotell och sedan låta alla sova över en natt, det blir garanterat en höjdare. Världens bästa hotellfrukost finns i Göteborg  skriver Göteborgs-Posten, läs hela artikeln här. Men det finns bra hotell lite varstans runt om i landet, och många som gärna anordnar ett julbord med övernattning. Det handlar ju trots allt om en gammal och trevlig tradition, något som bara hör till.

Att överleva vintern

För många är det verkligen en fråga om att överleva denna kalla och mörka årstid. Men det finns ett ordspråk som säger att det är bättre att tända ett ljus än att förbanna mörkret, och det ligger mycket i det. Ett trevligt julbord med jobbet, levande ljus hemma i vardagsrummet, hemlagad glögg och pepparkakor. Allt detta är också en del av vintern och speciellt då december månad. Genom att ha en aktiv fritid, gärna med mer än ett julbord, kommer månaden att gå så snabbt att man inte ens inser att julen står för dörren. Helst vill man ju hinna med att städa och baka också, även om allt fler väljer att köpa det mesta som behövs. Att boka in ett julbord på en trevlig och mysig restaurang kommer att ge alla på arbetsplatsen en liten kick att fortsätta jobba hårt.