Din barn och familjeblogg

Barnmode

Vikten av personlig assistens för barn

Ett handikappat barn får möjlighet att blomstra och utvecklas med hjälp av personlig assistens. Men det är inte alla som får den här hjälpen trots att de behöver den.

98-4-personlig-assistens-barnFör ett barn som kanske sitter i rullstol eller lider av autism så kan vardagen vara som ett fängelse. Detta särskilt då man inte får den hjälp som behövs för att låta barnet ta del av skola och andra aktiviteter. Med en personlig assistent så får man en helt annan situation och det här är något som de som har fått hjälpen kan intyga om. Tyvärr så är det inte alla som lyckas få en personlig assistent trots att de verkligen behöver det och det är ett problem.

Varje barn är unikt

Varje barn är unikt och det betyder att man inte kan anställa vem som helst för vilket barn som helst. Tryck på länken www.trfassistans.se för information om personlig assistans från TRF Assistans. Från TRF så kommer det professionella assistenter med rätt utbildning och det här är ett måste då det handlar om ett barn. Bara för att barnet är handikappat så betyder det ju inte att det inte behöver samma villkor som andra vad gäller mental och fysisk utveckling. Här kan assistenten vara med och påverka situationen till det bättre.

Vikten av god kommunikation

Alla assistenter kommer sina patienter mycket nära. Den som jobbar med ett barn behöver god kommunikation. Beroende på den funktionsnedsättning som barnet har så kan det här ta mer eller mindre tid att åstadkomma. Men i de fall som det krävs teckenspråk för kommunikation så är det givetvis så att assistenten måste bemästra detta. Sedan så kommer tiden att leda till att man får till ett bra samarbete där assistenten lär sig barnets egna språk och därmed på ett fantastiskt sätt kan påverka hur det mår.

Alla får inte assistansen

Det är inte alltid så lätt att få en assistent trots att detta behövs. Hos TRF Assistans erbjuds personlig assistans till autistiska barn och det är verkligen uppskattat. Autism är ett område som inte är helt lätt att navigera och här krävs det verkligen en professionalitet och finkänslighet. För en del barn så kan det dock vara en lång väntan på en assistent med rätt utbildning och en personlighet som går ihop med barnets. Läs artikeln om Lennarts väntan på personlig assistans för att förstå hur svårt det här kan vara.

Nya möjligheter för barn

För barn som kan få hjälpen så innebär det helt nya möjligheter och det här kan vara viktigt för viss läkning då det är möjligt. Om barnet inte får rätt typ av stöd så kan det leda till att det stagnerar i sin utveckling och kanske till och med får en svårare funktionsnedsättning. Det är också viktigt att få hjälpen i tid så att man kan börja gå i rätt riktning och ge barnet den positiva stimulans som han eller hon behöver för att kunna leva ett bra liv. Med tanke på detta så kan man verkligen se det där med personlig assistens för barn som något som är väl värt att satsa mer på.