Din barn och familjeblogg

Barnmode

Miljövänliga barnleksaker för hälsosam lek

Lek är grunden till all ut154-4-miljovanliga-barnleksakerveckling hos barn – självklart tillsammans med kärlek, omsorg och mat – helt enkelt allt det som en kärleksfull familj kan ge. Genom leken lär sig barn om hur världen fungerar, förmågan till empati och hur man kan hantera olika situationer. Det fantastiska med barn är ju att de har förmågan att hitta lek nästan oavsett vart de är – med och utan leksaker. En bra balans mellan faktiska leksaker och möjligheten att bara få vara i en miljö och leka är sannolikt det bästa för barnet och dess utveckling till att bli en aktiv och glad vuxen i framtiden.

Som föräldrar vill vi ge våra barn allt det bästa i livet och en av de saker som det fokuserats lite extra på i media, på TV och i tidningar under de senaste åren, är miljövänliga barnleksaker. Dessa leksaker är fria från farliga ämnen som tidigare funnits i många av dem och har ofta tillverkats på ett hållbart sätt. Något som får vissa människor att tveka inför att köpa miljövänliga leksaker är att de ibland är dyrare än andra. Ofta handlar dock detta om att man helt enkelt inte har fått tillräckligt med information om ämnet.

Vilka är fördelarna med att handla miljövänliga barnleksaker?

  • Du kan vara säker på att ditt barn inte får sig eller exponeras för onödiga kemikalier när han eller hon leker. Detta bidrar I sin tur till en bättre hälsa både idag och i framtiden då barnets chanser att växa upp till en frisk vuen ökar markant.
  • Leksakerna är inte bara hållbara och miljövänliga men håller i allmänhet också längre än många plastleksaker. Du vinner därför ofta på att köpa miljövänliga barnleksaker även om de är något dyrare än andra.

Intresserad av att köpa bra leksaker till ditt barn som inte är skadliga för miljön. I längden en vinst för hela samhället och dessutom med spännande alternativ till de leksaker du hittar i vanliga leksaksbutiker.  Roliga och samtidigt utvecklande leksaker med syfte att göra barnens vardag ännu mer inspirerande än förr – dessutom skojiga att upptäcka tillsammans med ditt barn. Att välja att handla denna typ av produkt är helt enkelt ett enkelt sätt att bidra till en smartare värld genom en enda akt.

Även online ser man idag resultatet av en mer miljövänlig vardag. Läs om Facebook-nätverket där privatpersoner byter saker med varandra för att därmed minska onödig konsumtion och miljöpåverkan i vår värld. Ett spännande initiativ som i allra högsta grad bidrar till att långsamt förändra människors syn på ett miljövänligt leverne. Här finns alla möjliga produkter från kläder till teknik och leksaker. Oavsett vilken ålder du vill hitta en produkt till kan du helt enkelt nästan säkert hitta något i denna typ av grupp. Dessutom är det ett bra sätt att spara pengar – något de allra flesta av oss säkert kan ha nytta av.

Denna typ av online-grupp växer stadigt och du kan idag hitta grupper med den här livsfilosofin i de flesta länder i världen. I utvecklingsländer ofta av nödvändighet men i utvecklade länder mer som en protest mot ett konsumtionssamhälle som gått överstyr. Ibland är dessa grupper stängda för utomstående men i de allra flesta grupper är allt du behöver göra för att bli insläppt att skicka ett meddelande till den ansvariga för gruppen. Efter det är det bara att aktivt börja deltaga i alla aktiviteter som erbjuds.