Din barn och familjeblogg

Barnmode

Hålla reda på alla barnen

219-4-lekplats-dagisI en familj ӓr det mycket klӓder och saker som cirkulerar mellan de olika medlemmarna. Ibland blandar man ihop sina saker eller hittar inte just den trӧjan man vill ha på sig. På ett dagis blir det hela hundra gånger vӓrre eftersom det ӓr så många små barn i en stor grupp. Utan mӓrkning av klӓderna skulle det hela aldrig fungera.

Det gӓller ju inte att hålla reda bara på barnen utan också på deras klӓder. Många gånger behӧver de byta om minst en gång om dagen, ofta flera gånger. Eftersom ett stort antal barn bӧrjar på dagis nӓr de ӓr relativt små kan man inte fӧrvӓnta sig att de ska vara till så stor hjӓlp. De har nog med allt annat. Dӓrfӧr vilar ansvaret att hålla reda på både barn och klӓder på personalen.

Nӓr och hur ska man mӓrka barnklӓderna?

Det ӓr naturligt att mӓrka alla barnens klӓder nӓr alla ӓr tillbaka från semestern och dagis ӧppnar igen. Men det gӓller att komma ihåg det varje gång man kӧper nya klӓder, eller de får ӓrva från ӓldre syskon. Speciellt i det senare fallet eftersom dessa klӓder många gånger redan har en namnlapp som dock inte stӓmmer.

Man kan skriva barnets namn med en mӓrkpenna, det sitter bra och passar alldeles utmӓrkt till framfӧr allt saker och ting, ӓven om många också anvӓnder det till klӓder. Men det vanligaste ӓr dock namnetiketter av olika slag. Letar du efter namnlappar till dina barn, klicka då på länken http://www.namnlappsbutiken.se. Dessa kommer i olika utfӧranden. En del stryker man på men de flesta fӧredrar den sjӓlvhӓftande varianten.

Ӓr det bara klӓderna som behӧver mӓrkas?

Fӧrutom klӓder och skor så mӓrker de flesta fӧrӓldrar också barnens saker nӓr de ӓndå håller på. Barn tycker om att låna ut sina saker eller ta dem med sig till olika platser och det ӓr synd om de skulle gå fӧrlorade. Men ibland måste man också mӓrka barnen sjӓlva. Här hittar du ID band för barn, helt perfekt nӓr man ska på utflykt eller gå till en lekpark med mycket folk.

Dagispersonalen gӧr verkligen ett fantastiskt jobb med att ta hand om barnen. Tvättade händer ledde till mindre sjukdomar på förskolorna, en sak som många fӧrӓldrar uppskattar. Genom att respektera reglerna, mӓrka klӓderna och helt allmӓnt samarbeta med dagispersonalen kommer det hela att flyta så mycket bӓttre fӧr alla parter, framfӧr allt de små barnen.